Μαθαίνω να παίζω-Μαθαίνω να ζω στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αχαρνών

Μαθαίνω να παίζω-Μαθαίνω να ζω στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αχαρνών
Share:    

Το 3ο Δημοτικό Βριλησσίων, με δύο τμήματα της Δ' δημοτικού και τα παιδιά του ειδικού σχολείου παρακολούθησαν δύο μικρά βίντεο και μια ταινία μικρού μήκους σχετικά με τις αναπηρίες δείχνοντας  πως παρόλες τις διαφορές μας είμαστε όλοι ίσοι!
Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο με τον Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ Παπαδάκη Αλβέρτο εντός του σχολείου , εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, στο γυμναστηρίου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορες δοκιμασίες στο " στίβο της χαράς", στην κουζίνα έφτιαξαν τοστάκια, έστριψαν φρέσκο χυμό πορτοκάλι και έκοψαν φρέσκα φρούτα τα οποία και γεύτηκαν, στην αίθουσα εκδηλώσεων έπαιξαν "boccia", ένα παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, στο εσωτερικό του σχολείου έπαιξαν με ένα πρωτότυπο και χειροποίητο παιχνίδι αντίληψης, ταχύτητας και συντονισμού " το χταπόδι" και τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν έργα μεγάλων ζωγράφων σε τάξη του σχολείου.

Όλα τα παιδιά πέρασαν από όλους τους σταθμούς.

Λίγο πριν αποχωρήσουν, μας αποχαιρέτησαν με ένα τραγούδι   και το ειδικό ανταπέδωσε κι αυτό με ένα άλλο τραγούδι. Επίσης, χαρίστηκαν  ζωγραφιές που είχαν φτιαχτεί με πολλή αγάπη!

Τα παιδιά έφυγαν κατενθουσιασμένα, με τις καλύτερες εντυπώσεις για ο, τι έζησαν με τους μαθητές του ειδικού Αχαρνών και με την υπόσχεση να ξαναεπισκεφθούμε όλοι αυτό το σχολείο πρότυπο ,για τη διάθεση, την προσπάθεια και την αγάπη του διευθυντή κ των διδασκόντων αλλά κυρίως για τα πλατιά χαμόγελα των παιδιών!!!

Αθλητισμός

Σχετικές εικόνες