"Ανοίγουμε πανιά''στην Πλύτρα Λακωνίας
Share:    

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πλύτρα Λακωνίας το πρόγραμμα του Γραφείου Αθλητισμού Λιμενικού Σωμάτος του ΥΝΑΝΠ «Ανοίγουμε πανιά» στις 05-06 και 07 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ Λιμένων ΥΝΑΝΠ κατόπιν πρόσκλησης του ομίλου «Τερψιχόρη» που τον τελευταίο χρόνο παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες και δημιουργεί ιδιαίτερες ευκαιρίες για τα παιδιά της περιοχής του και τους μεγαλύτερους, με πληθώρα από κοινωνικές κ εθελοντικές δράσεις!

Ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Μπουγιούρης Αντώνης και η Υποπλοίαρχος ΛΣ Μαντζαράκη Ευτυχία διακεκριμένοι αθλητές στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας,ήταν οι προπονητές για μια ακόμα φορά που με τις γνώσεις και την παρουσία τους προβάλλουν το κοινωνικό πρόσωπο του ΥΝΑΝΠ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το πρόγραμμα του Γρ.Αθλητισμού συντονίζει η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Μενελάου Καλλιόπη που σε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ παρουσίασε σε μια θεωρητική ενότητα τη δύναμη της από κοινού ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον κάνοντας μια παρουσίαση σε παιγνιώδη μορφή των ψαριών που μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά στα ρηχά νερά κολυμπώντας με τις μάσκες τους,τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των ψαριών και πως μπορούμε να τα προστατέψουμε και κατ' επέκταση πως μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα μη διαταράσσοντας την φυσική αρμονία.
Ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Μπουγιούρης Αντώνης και η Υποπλοίαρχος ΛΣ
Μαντζαράκη Ευτυχία αναφέρθηκαν  στα στοιχεία της φύσης που μας δείχνουν πως τροποποιείται ο καιρός και ο άνεμος και πως μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε χρησιμοποιώντας παραδείγματα και λεπτομέρειες που κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων

Στη συνέχεια ακολούθησε θεωρητική εκπαίδευση στο κομμάτι της ιστιοπλοΐας και πρακτική άσκηση μέσα στη θάλασσα με τον καιρό σύμμαχο σε ένα δύσκολο για όλη τη χώρα μας τριήμερο .
Ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα των παιδιών καθώς και η συμμετοχή των ενηλίκων μας είναι η κινητήριος δύναμη για αυτές τις δράσεις .

Αθλητισμός

Σχετικές εικόνες